Valószínűleg 2023-ban már Usb-C-vel érkeznek az iPhone-ok

Miután egy évtizede minden iPhone készülékben megtalálható a Lightning-port, az Apple állítólag azt fontolgatja, hogy elhagyja azt egy USB-C portért cserébe.

A Bloomberg azt állítja, hogy a cupertinói vállalat most olyan iPhone készülékeket tesztel, amelyek a Lightning portot USB-C-re cserélik. De ne számítson arra, hogy az idei iPhone-családban már látni fogja a váltást. Az USB-C-re való áttérés valószínűleg “legkorábban” 2023-ig nem fog megtörténni, mondta a Bloomberg Mark Gurman.

Ne feledjük, hogy Ming-Chi Kuo Apple-elemző – aki jól ismert arról, hogy pontosan megjósolja az Apple termékmenetrendjét – szintén nemrég azt sugallta, hogy az Apple 2023 második felében dobja el a Lightning portot az USB-C javára.

Nem a 2023-as iPhone lesz az első Apple készülék, amely USB-C-vel érkezik. Az Apple már most is kínálja az iPad Pro, az iPad Air és az iPad Mini készülékeken, mivel az USB-C gyorsabb átviteli sebességre képes.

Miért várt tehát az Apple ilyen sokáig, hogy fontolóra vegye az USB-C bevezetését az iPhone-ba, különösen azért, mert már évek óta nem vált népszerűvé a technológia? Nos, Gurman rámutatott egy európai uniós javaslatra, amely számos eszköznek, köztük a telefonoknak is USB-C-vel kellene rendelkezniük. Gurman konkrétan azt mondta, hogy ez a jogszabály volt “az egyik fő oka” annak, hogy az Apple áttért az USB-C-re.

Ja, és emlékszel arra a port nélküli iPhone-ra, amit az Apple állítólag elkezdett fejleszteni? A Bloomberg beszámolójából úgy tűnt, hogy ebből nem lesz semmi a közeljövőben.

Related Posts