Az Apple az LG-hez fordul az iPhone 14 magasabb kategóriás elülső kamerája miatt

Dél-koreai jelentések szerint az Apple elég komoly változtatásokat eszközöl az iPhone 14 előlapi kameráján. A változtatás jelentős eltérés lenne azután, hogy évek óta kínai alkatrészek töltik ki a kamerasort, amelyet az Apple szelfikhez és arcfeloldáshoz használ.

Apple iPhone 14 és 14 Max első kamera

A jelek szerint az LG Innotek lesz a szerencsés fél, aki lép, miután már sorban állt, hogy elkezdje szállítani az alkatrészeket az iPhone 15-öshöz – a részvételét előrehozzák. A változás a tényleges felhasználók számára is hozhat néhány üdvözlendő előnyt, mivel a jelek szerint az elülső kamerához autofókusz funkciót ad, amit a legtöbb telefon a fő hátsó kamerához tartogat.

Mivel az iPhone 14 a jelenlegi pletykák szerint a régóta létező notch-ot az előlapi kamerák kivágása javára fogja eltörölni, ez több szempontból is jelentős év lehet az iPhone szelfikamerái számára.

Hogy ez valóban úgy fog-e megvalósulni, hogy a normál felhasználók számára észrevehető legyen, azzal persze most nem tudunk foglalkozni, de önmagában is érdekes, hogy az Apple változtat a dolgokon a beszállítói láncban.

Ami az iPhone hátsó kameráját illeti

A pletykafészek tele van az iPhone 14 kameráinak új, 48 MP-es főérzékelőjéről szóló kiszivárogtatásokkal. Ez elméletileg lehetővé tenné, hogy az új iPhone-ok végre 8K-s videókat készítsenek. Nem mintha jelenleg sok olyan fogyasztói készülék lenne, amely képes lenne a szupernagy felbontású felvételek lejátszására, de az androidos telefonok már pár éve képesek erre. Ha az Apple azt szeretné, hogy az iPhone-ok továbbra is nagyra értékelt hordozható videokamerák legyenek, akkor valószínűleg inkább előbb, mint utóbb rá akarja venni magát erre.

Mellékhatásként az Apple ismét nagyszerű gyenge fényviszonyok mellett nyújtott teljesítményt érhet el a 48 megapixel 4-es csoportokban történő binningelésével, így 12 MP-es fotók készülhetnek, fantasztikus dinamikatartománnyal és felerősített árnyékokkal.

Az új i-notch állítólag egy továbbfejlesztett szelfikamerát is tartalmaz majd, amely a korábbinál szélesebb rekesznyílással és fix fókusz helyett automatikus fókusszal rendelkezik.

Related Posts