Otthoni energiatakarékossági tippek nyárra

Az Egyesült Államokban és Kanadában az elmúlt néhány évben néhány rekordmeleg nyár volt. Az ilyen forró nyári napok nem csak a környezetre vannak rossz hatással, hanem a pénztárcádra is. Az otthonod fűtési és hűtési rendszere messze a legnagyobb részét teszi ki az energiaszámládnak. Júniustól szeptemberig a legtöbbet fogod költeni elektromos energiára. Ennek az az oka, hogy a légkondid folyamatosan működik.

De ne kelljen a nyári melegben izzadnod csak néhány dollár megtakarításért. A nyári elektromos költségek kezelése révén megtarthatod a meleget, és pénztárcádat is hűvösen tarthatod.

Ó, a nyár: grillezések, kempingezések, szabadtéri koncertek és egy szünet a magas energia számlák terén, ugye? Nos, valójában nem igaz. Még a legtakarékosabb amerikaiak és kanadaiak is használják a légkondicionálókat.

A klímaváltozás több hőhullámot okoz, ami növeli a nyári energia költségeket. A korábban mérsékelt nyári régiók most napi hőmérsékleti rekordokat állítanak be. Gondolok itt Portlandre, Seattle-re és Brit Kolumbiára. Pár olyan héten keresztül, amikor 100 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, lehet, hogy úgy döntöttél, hogy beszerzel egy központi légkondicionálót.

Túl sok hő nemcsak kellemetlen, hanem az egészségedre is rossz hatással lehet. Extrém hőhatás következtében hőguta, hőguta és akár haláleset is előfordulhat. A magas vérnyomással, légzőszervi problémákkal vagy cukorbetegséggel küzdők különösen veszélyeztetettek. Valójában többen halnak meg a hő miatt, mint bármely más időjárási jelenségtől. Ez rosszabb, mint az árvizek, tornádók vagy viharok.

Ne nyisd ki az ablakokat. Annak ellenére, hogy nyáron meleg van, az emberek néhány helyen a hideg időjáráshoz vannak hozzászokva, és a házaikat úgy építették, hogy melegen tartsák őket. Emiatt a házaink túl melegedhetnek, és az ablak kinyitása gyakran az első dolog, amit tenni akarsz. De az ablak kinyitása csak ront a problémán, mert még több meleg levegőt engedsz be a házba.

Amikor kint meleg van, tartsd zárva az ablakokat, és használj redőnyöket vagy függönyöket, hogy ne jöhessen be közvetlen napfény. Majd amikor éjszaka hűvösebb lesz, nyisd ki az ablakokat, hogy a hűvös levegő beáramolhasson a házba, és segítsen a levegő áramlásában. Ez segíthet az elektromos költségeid csökkentésében, mivel kevesebb légkondicionálóra vagy ventillátorra lesz szükséged a lehűléshez.

Profi tipp: Az szigetelés segíthet melegen tartani otthonodat a téli hónapokban és hűvösen a nyári hónapokban. Megakadályozza, hogy a külső hő bejusson, és segít abban, hogy a kívánt hőmérsékletet megtartsd. Ez kevésbé tesz függővé olyan dolgoktól, mint a ventillátorok, és megtakaríthat energiaköltségeken.

Kapcsold ki a készenléti állapotban lévő készülékeket. Hagyj ki minden készüléket, hogy energia megtakarítást érj el. Ha kikapcsolod az összes készüléket, akár évi 35 fontot is megtakaríthatsz az energia számládon. TV-k, hangszórók, kenyérpirítók és vízforralók “szellemi áramot” használnak, amikor készenléti módban vannak.

Ezen kívül, ha a készülékek nincsenek teljesen kikapcsolva, hőt bocsátanak ki magukból. Kapcsold ki őket, hogy otthonod hűvös maradjon, amikor kint meleg van. Tekintsd meg útmutatónkat, hogyan csökkentheted készülékeid energiafelhasználását, és tudj meg többet arról, hogyan teheted ezt.

Használd a ventilátorokat okosan. Nyáron az emberek általában sokkal többet használják a ventilátorokat, ami hatással lehet az energiafelhasználásra. De ezt megakadályozhatod, ha gondoskodsz róla, hogy a ventilátorokat teljesen kihasználd. Például helyezd el a ventilátorokat a padlón, hogy a hűvösebb levegőt mozgassák, nem pedig a meleg levegőt, amely feljött.

Hagyd ki a szárítógépet. Ha nem akarsz szárítógépet használni, akkor használhatsz egy ruhaszárat, és hagyd, hogy a meleg levegő természetesen megszárítsa a ruháidat. Ez egy jó módszer az energia megtakarítására, és talán még a számláidat is csökkentheti. Ha van kerted, akkor használhatsz egy ruhaszárítót a ruhák megszárítására, miközben napozol.

Vásárolj LED izzókat. Az LED-ek kiválóak az energia megtakarítására, mert csak kevés energiát használnak, és kevés hőt bocsátanak ki. Becslések szerint akár évi 40 fontot is megtakaríthatsz az áramszámládon azáltal, hogy LED-eket használsz. Ezenkívül az LED-ek hosszú élettartamúak, így a cserék költségén is spórolhatsz. Vedd fel a kapcsolatot a Smart Remodeling LLC-vel további tippekért arról, hogy hogyan választhatsz olyan lámpákat, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak.

Okosan használd a vizet. Az Energy Saving Trust szerint a víz melegítése az éves fűtési költség 20% -át teszi ki. Állítsd be a hőmérsékletet alacsonyabbra, és rövid zuhanyokat vegyél, ahelyett hogy fürdőt vennél, hogy pénzt takaríthass a meleg vízen. A ruháidat is alacsonyabb hőmérsékleten moshatod.

Ha az általános háztartási költségeket is csökkenteni szeretnéd, igyekezz hatékonyabban használni a vizet. Pár egyszerű változtatással pénzt takaríthatsz a vízszámládon.

Szerezz be okos eszközöket. Okos mérőórákkal és termosztátokkal sokkal nagyobb ellenőrzése lesz az energiafogyasztásod felett. Az okos mérőórák megmutathatják, mennyi energiát használsz, és segíthetnek megérteni a számláidat. Emellett pontosabb leolvasásokat adnak a mérőórádról, így csak az általad felhasznált energiát kell kifizetned. Beszélj az energia szolgáltatóddal, hogy megtudjad, telepíthetsz-e okos mérőórát.

Adjon egy kis fényt. Ha valaha is voltál egy fa árnyékában egy forró napon, tudod, milyen hűvös lehet. A legforróbb napokon a házadat árnyékban tartani ugyanezt teheti. Az energiaköltségeid akár 30%-kal is csökkenhetnek, ha legalább három cserjét és fát ültetsz a megfelelő helyeken. Legalább próbáld meg árnyékot adni légkondicionálódnak.

Ebédelj kint. Nyáron nem akarsz egy forró konyhában lenni. Egy hőhullám alatt hagyd el a laszagnak sütést vagy egy tepsiben készült étel elkészítését.

A tűzhely vagy sütő használata akár 10°F-kal is megnövelheti a konyha hőmérsékletét, így a légkondicionálónak nehezebben kell dolgoznia.

Nyáron grillezheted a szabadban az ételeidet, hogy a hő kint maradjon. Ha inkább bent maradnál, használhatsz mikrohullámú sütőt vagy lassú sütőt, amelyek nem melegítik fel a konyhát. Vagy olyan ételeket készíthetsz hidegen, amelyeket nem szükséges főzni a tűzhelyen vagy sütőben.

Használj beállítható hőmérsékletű termosztátot. Okosan tudod szabályozni, hogy mennyi energiát használsz, ha van beállítható hőmérsékletű termosztátod. Ezzel előre lehűtheted a házadat, mielőtt hazaérsz. Ehelyett beállíthatod a légkondicionálót, hogy éppen csak akkor kapcsoljon be, amikor hazaérsz. A Nest termosztátok 130-250 dollárba kerülnek, és ígérik, hogy akár 15%-kal is csökkenthetik a hűtési költségeket. Az átlagos amerikai ház esetében ez évente 131-145 dollár megtakarítást jelent.

Nézd meg, hogy állami vagy helyi támogatást nyújtanak-e az okos termosztátokhoz.

Szerezz olyan párátlanítót, amely kevesebb energiát fogyaszt. A párátlanítók csökkentik a beltéri páratartalmat meleg, párás területeken. Egy párátlanítóval a légkondicionálódnak nem kell olyan keményen dolgoznia, így kevesebb energiát használ. Az a légkondicionáló, amely túl keményen dolgozik, gyakrabban is meghibásodik, és ez sok időt és pénzt igényel a javításához. (Bob Vila, 2019)

Zárd el a házad. Az szigetelés nemcsak hideg időben hasznos. Az egyik legjobb módja annak, hogy a meleg levegőt kint tartsd, és a hűvös levegőt bent, az az, hogy megszüntesd a levegőszivárgásokat. Tömítőanyaggal és időjárási szigeteléssel akár 30% -kal is csökkentheted a fűtési és hűtési költségeket.

Az otthonodban lévő repedéseket és lyukakat könnyű lezárni, hatékonyan működik, és nem is kerül sokba. Tömítsd ki a repedéseket és lyukakat tömítőanyaggal az olyan helyeken, ahol a dolgok nem mozognak, például az ajtók és ablakkeretek között. Helyezz időjárási szigetelést a mozgó dolgok köré, mint például az ajtók és ablakok.