Mi az az Apple Focus és hogyan működik?

Az Apple számos új funkciót jelentett be, amelyek az iPhone, iPad, Mac és Apple Watch készülékekhez érkeznek, amikor még az idén elindítja a legújabb szoftverkészleteket, köztük a Focus nevű funkciót.

Íme minden, amit a Focusról tudni kell, többek között, hogy mi az, hogyan működik, és mikor használhatod majd.

Az Apple Focus egy olyan funkció, amelynek célja, hogy az Apple-eszközökön lévő értesítések és alkalmazások automatikus szűrése az állapotod alapján, hogy segítsen “megtalálni a Fókuszt” – innen a neve.

Az ötlet lényege a figyelemelterelés csökkentése, és a funkció az iPhone, az iPad, a Mac és az Apple Watch készülékeken egyaránt működik. Beállíthatod a készülékedet egy bizonyos Fókuszra, például Személyes, Munka, Edzés, Játék vagy Alvás, és a készüléked automatikusan elrejti a zavaró tényezőket, jelzi a barátaidnak, hogy nem vagy elérhető, és megszűri az értesítéseket.

Hogyan működik az Apple Fókusz funkciója?

Az Apple Focus funkciója úgy működik, hogy a készülék intelligenciáját felhasználva a felhasználó kontextusa – például a munkaidő – alapján javasol egy Fókuszt – például a Munka – a felhasználó számára. A funkció ezután olyan embereket és alkalmazásokat javasol, amelyek értesítést küldhetnek, ha a Fókusz be van állítva.

Egyéni Fókuszt is létrehozhat, és minden egyes Fókuszhoz létrehozhat olyan kezdőképernyőoldalakat olyan alkalmazásokkal és widgetekkel, amelyek a kiválasztott Fókuszra vonatkoznak, és a kísértés csökkentése érdekében csak a releváns alkalmazásokat jeleníti meg.

Ha egy Fókusz blokkolja az értesítéseket, az Üzenetek megjeleníti a státuszt az Önnel kapcsolatba lépő felhasználók számára, jelezve, hogy Ön jelenleg nem elérhető. A kapcsolatoknak lehetőségük lesz sürgősséggel válaszolni, ha azt szeretnék, hogy az üzenet mégis eljusson, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Ne zavarjanak, amikor vezetés közben lép működésbe.

Ha a Fókusz beállítva van az egyik Apple-eszközén, akkor az az összes Apple-eszközén be lesz állítva.

Az Apple Focus funkció beállítása

A Focus beállításához iPhone és iPad készülékén kövesse az alábbi lépéseket:

Győződjön meg róla, hogy készülékén iOS 15 vagy iPadOS 15 fut.

Indítsa el a Vezérlőközpontot a készülékén.
A Focus csempe alapértelmezés szerint megjelenik, ha frissítesz az iOS 15-re/iPad OS 15-re.
Nyomd meg hosszan és tartsd lenyomva a Fókusz menü megjelenítéséhez.
Koppints egy Fókusz opcióra – Ne zavarjon, Alvás, Személyes vagy Munka – az indításhoz. Az Alvás és a Ne zavarjanak beállítások például ütemezési lehetőségeket tartalmaznak, míg a Személyes és a Munka több testreszabási lehetőséget.
A tetején található Új fókusz létrehozása lehetőségre koppintva létrehozhat saját fókuszt, például Játék vagy Edzés.
Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
A Fókusz funkciót a Beállításokon keresztül is elérheti.

A képernyőn megjelenő utasítások között szerepel annak kiválasztása, hogy mely kontaktoktól szeretne értesítéseket kapni, amikor a Fókusz be van kapcsolva, mely alkalmazásoktól szeretne értesítéseket kapni, és hogy szeretné-e, hogy időérzékeny értesítések érkezzenek.

Ezután megjelenik egy összefoglaló képernyő az adott Fókuszhoz, ahol további testreszabási beállításokat végezhet, például a kezdőképernyő, a sötétített záróképernyő be- vagy kikapcsolása, a Fókusz állapotának megosztása, valamint az Intelligens aktiválás be- vagy kikapcsolása.

A Fókusz beállításához Mac számítógépén kövesse az alábbi lépéseket:

Győződjön meg róla, hogy Mac számítógépén macOS 15 fut.
Indítsa el a Vezérlőközpontot (két sávos ikon a kijelző jobb felső sarkában lévő keresés ikon mellett).
A macOS 15-re való frissítéskor alapértelmezés szerint megjelenik a Focus csempe.
Koppintson a Fókusz lehetőségre.
Válassza a Fókusz beállításai lehetőséget, hogy kicsit testre szabhassa a Fókuszt.
A Fókuszbeállítások a Rendszerbeállításokban található Értesítéseken keresztül is elérhető, amelyet a bal felső sarokban található Apple menüből érhetsz el.
Mikor lesz elérhető a Fókusz funkció?
A Focus az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8 és a macOS 12 része – ezek “ősszel” fognak megjelenni. Várhatóan valamikor 2021 szeptemberében, tehát valamikor az év vége felé már használhatod a Focust iPhone-on, iPaden, Macen és Apple Watch-on.

Ha addig ki akarod próbálni, akkor telepítheted a szoftver nyilvános bétáit. Olvasd el külön írásunkat az iOS 15 és az iPadOS 15 telepítéséről. Arról is van egy, hogyan telepítsd a watchOS 8-at.

Related Posts