Hogyan kapcsoljuk ki a NightMode-ot, hogy úgy is maradjon?

Az Apple az iPhone 11 sorozat 2019-es megjelenésekor vezette be az éjszakai üzemmódot. A funkció automatikusan működésbe lép, amikor a kompatibilis iPhone-modell gyenge fényviszonyokat érzékel, és ennek megfelelően állítja be a dolgokat, azzal a céllal, hogy jobb eredményeket kínáljon.

Az Éjszakai módot ki lehet kapcsolni egy-egy felvételhez, de az iOS 15 előtt az Éjszakai mód visszaállt automatikusra, amikor ezután egy következő felvétel elkészítéséhez indultál.

Az iOS 15-tel – amely hamarosan megjelenik – az Apple lehetőséget kínál az Éjszakai üzemmód kikapcsolására, és arra, hogy a beállítások megmaradjanak, hogy biztosan kikapcsolva maradjon. Íme, hogyan.

Így őrizheti meg az éjszakai üzemmód beállításait az iPhone-on

Az Éjszakai üzemmód kikapcsolásához egy-egy fénykép esetében elég, ha a Kamera alkalmazásban a képernyő tetején lévő Éjszakai üzemmód ikonra koppintasz, és a kereső alatti Éjszakai üzemmód csúszkát egészen balra mozgatod. Ezután az adott képhez ki lesz kapcsolva.

Az Éjszakai üzemmód ezután automatikusan visszaáll az Automatikusra, amikor legközelebb megnyitja a kamera alkalmazást. Hasonlóképpen, ha a csúszkát teljesen jobbra mozgatja, akkor az Éjszakai üzemmód az adott fényképhez Max értékre áll, majd a következő gyenge fényviszonyok mellett készített fényképhez visszaáll az Automatikus értékre.

Ha ki szeretné kapcsolni az Éjszakai üzemmódot, és nem szeretné kikapcsolni – vagy Max értékre állítani, és a jövőbeni felvételeknél is ott tartani -, hogy ne kelljen minden egyes fotónál folyamatosan kikapcsolnia vagy a csúszkát használnia, kövesse az alábbi lépéseket:

  • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone készülékén
  • Görgessen le a ‘Kamera’ menüpontra
  • Koppintson a ‘Beállítások megőrzése’ gombra
  • Kapcsolja be az Éjszakai módot

A korábban az Éjszakai üzemmódot bekapcsolt beállítások ezután emlékezni fognak a következő, gyenge fényviszonyok mellett készült képekhez, amelyeket az iPhone készülékkel készítesz.

Related Posts